Klankschalen

De kracht van klankschalen

Ervaar de volle, warme tonen en de helende kracht van aardse trillingen. Geniet van muziek in zijn puurste vorm. Beleef de wonderlijke klanken van de Tibetaanse klankschalen en glij weg in een diepe vorm van ontspanning. Kom helemaal tot rust.


Je hoeft niets te doen want de klanken en trillingen van de Tibetaanse klankschalen werken als kringen in het water. De warme klanken herinneren je aan stilte, geborgenheid en vertrouwen.

 

Doordat het menselijk lichaam voor 70% uit water bestaat dringen de trillingen van de klank op subtiele en aangename wijze diep door in het lichaam. Blokkades lossen langzaam op en je bloedsomloop en afweersysteem worden geactiveerd. Het lichaam komt tot rust en je voelt je ontspannen. Je bent als het ware opnieuw gestemd.


Onze gongs uit Taiwan en Birma geven het begin en het einde van de klankschalensessie aan.


Praktisch

Tijdens het klankschaalconcert kun je zitten en/of liggen. Het is belangrijk dat je een ontspannen houding aanneemt, dus je kiest zelf wat je prettig vindt. Wil je tijdens het concert van houding wisselen doe dat dan gerust.

 

Denk hierbij ook aan je kleding, bijvoorbeeld dikke sokken als je snel koude voeten krijgt of een comfortabele trainingsbroek in plaats van het nette pak dat je op kantoor draagt.


Herkomst klankschalen

Bij De Ruimte luister je naar bijzondere klankschalen uit het Himalaya gebergte en China. De schalen zijn vervaardigd uit diverse soorten metaal en niet te vergelijken met een ander muziekinstrument. De natuurlijke klanken kunnen nauwelijks of niet beinvloed worden en toch ontstaat er een harmonieus geheel in klank en trilling.

 
Onze handgevormde klooster- of tempelschalen zijn speciaal op toon gemaakt en produceren volle, warme tonen die zeer lang blijven “zingen”.

 

Ook maken we gebruik van eetschalen, vaak een legering van diverse metalen, die vanwege de specifieke metaaleigenschappen een eigen, niet te sturen, specifieke toon voortbrengen.