Meditatie

Een moment voor jezelf

Meditatie is waardevolle methode om weer tot jezelf te komen. Een moment van bezinning, ontspanning en rust, waar je ook bent. Het leuke is dat je altijd en overal kunt mediteren; in je woonkamer, op kantoor, in een bushokje of in het park. Wist je dat je zelfs tijdens het hardlopen kunt mediteren?

 

De meditatielessen van De Ruimte helpen je om ten volle aanwezig te zijn in de maatschappij, zonder dat deze overheerst. Je leert o.a. rustig te zitten en bewust te lopen, je ademhaling te beheersen en gedachten te kalmeren.

 

Zo zorg je ervoor dat je gedurende de dag je energie optimaal kunt gebruiken je aandacht kunt richten op dingen die daarom vragen. Momenten die je nu onbenut laat leer je benutten en aan het einde van jouw dag kun je ontspannen liggen en/of slapen.

 


Helende meditatie

Heb je al enige ervaring met meditatie, dan is helende meditatie misschien wel wat voor jou.

 

Deze vorm van mediteren maakt je bewust van het ontstaan van onrust, verkramping en pijn. Door de juiste meditatie techniek toe te passen leer je hiermee omgaan. Pijn en onrustige gevoelens kunnen verdwijnen. In andere gevallen leer je richting geven aan deze gevoelens.