Nangpee Yoga

Yoga, een duizendjarige traditie

Zowel in Tibet als in het boeddhisme bestaat er een duizendjarige traditie op het vlak van de subtiele kanalen en energieën. De teksten over geneeskunde bevatten vele raadgevingen in verband met lichamelijke en geestelijke gezondheid en manieren om ziekten te genezen.

 

Vandaar ook die rijke traditie van lichamelijke en geestelijke yoga.


Nangpee yoga

Ook in onze westerse wereld kunnen we deze schat aan ervaring gebruiken en verbanden leggen tussen geestelijk en lichamelijk welzijn. Maar wat is voor ons westerlingen nuttig en hoe kunnen wij dit toepassen in de dagelijkse praktijk?

 
Chabdjee Kaloe Rinpochee heeft als antwoord op deze vragen een gevarieerde reeks van oefeningen voor lichaam en geest samengesteld.

 

Nangpee yoga is gericht op het begrijpen van de natuur van de geest. De oefeningen omvatten onder andere houdingen en symbolische gebaren, het ervaren van ruimte en beweging, ontspannings- en massagetechnieken, ademhalingstechnieken en de ervaring van de rust en de helderheid van de geest.

 

Het beoefenen van Nangpee yoga vormt meteen een uitstekende kennismaking met het Tibetaanse gedachtengoed.


"Heb vertrouwen in deze benadering, dan zult u vooruitgang boeken

en wellicht de weldaden op het niveau van de geest ondervinden"

 

Chabdjee Kaloe Rinpochee

Nangpee yoga iets voor mij?

Jong en oud, dik of dun, sportief of niet, iedereen kan hier iets van zijn of haar gading vinden.

 

Nangpee yoga biedt een harmonisch geheel van eenvoudige dynamische oefeningen voor lichaam, spraak en geest, die voor iedereen toegankelijk zijn.